INTRETINERE AUTOVEHICUL

Echipa noastra de specialisti va ofera servicii de intretinere si mentenanta pentru autoturismul dvs, cu promptitudine si profesionalism.

diagnoza-auto-reparatie-distributie-service-auto

DIAGNOZA AUTO

Unitatile de comanda sau calculatoarele de bord au devenit o prezenta indispensabila pentru orice autoturism. Aceste unitati au un rol important, ele monitorizand parametrii precum temperaturi, presiuni, cantitati, care influenteaza sistemele pe care le gestioneaza. Atunci cand o componenta a sistemului pe care un calculator il monitorizeaza prezinta o defectiune, calculatorul va genera un cod de eroare. La modul general, comunicarea cu calculatorul se numeste diagnoza auto computerizata.

Aceasta permite citirea codului de eroare, moment de la care se poate incepe verificarea parametrilor si gasirea solutiilor pentru problemele identificate. Echipa noastra dispune de echipamente si specialisti care sa va asiste in problemele de diagnoza ale autoturismului.

REPARATII AMBREIAJ

Service auto Geartech ofera servicii de reparatii ambreiaj pentru toate tipurile de autovehicule. Ambreiajul este un dispositiv de cuplaj intre un arbore motor si unul receptor, acest dispositiv se regaseste pe orice automobil si este util pentru schimbarea treptelor de viteze a plecarilor si opririlor automobilului.
Ambreiajele sunt de mai multe tipuri: ambreiaje clasice, ambreiaje uscate, ambreiaje umede, dublu ambreiaj, convertizor de cuplu.
Ele sunt folosite atit pe cutia manuala cat si pe cutia automata, robotizata, DSG etc.

reparatii-ambreiaj-reparatie-distributie-service-auto

Masuri de precautie pe care le putem lua in prevenirea
distrugerii premature a ambreiajului.

⦁ Debreierea se face printr-o apasare a pedalei de ambreiaj mai rapida, iar ambreierea prin eliberarea pedalei foarte incet astfel decuplarea si cuplarea celor doua axe este foarte rar realizata.
⦁ Efectuarea schimbarii treptelor mai lent.
⦁ Folosirea treptelor corespunzatoare la urcarea si coborirea pantelor.
⦁ Trecerea in modul sport sau manual la urcarea si coborirea abrupta in special in zonele munte.
⦁ La oprirea la semafor nu este indicata trecerea levierului de comanda pe neutral (N) daca durata nu depaseste 2-3 minute.
⦁ Evitarea pe cat este posibil a kick down-ul aplicat printr-o apasare brusca a acceleratiei.
⦁ Acordati timpul necesar umplerii cu ulei a ambreiajelor la plecarea de pe loc printr-o scurta pauza la trecerea levierului de comanda in pozitia Drive (D).
Acestea fiind doar citeva din masurile preventive ce pot cu siguranta sa prelungeasca viata ambreiajelor.

reparatii-ambreiaj-si-reparatii-distributie

REPARATII DISTRIBUTIE

Service-ul nostru ofera servicii de reparatii si inlocuire a sistemului de distributie. Sistemul de distributie al unui motor este ansamblul pieselor ce asigura introducerea amestecului carburant-aer in cilindrii motorului si evacuarea gazelor arse. Sistemul de distributie poate fi diferit de la un autoturism la altul, existand distributii pe curea sau distributii pe lant. Este recomandata inlocuirea kitului de distribuitie la intervale cuprinse intre 60 si 90 de mii de kilometri.

SCHIMB ULEI SI FILTRE

Service auto Geartech va asista la inlocuirea uleiului si filtrelor autoturismului dvs.
Inlocuirea periodica a uleiului si a filtrelor de ulei, aer si combustibil asigura functionarea in parametrii optimi a autoturismului.
Intervalele de timp la care este necesara inlocuirea uleiului si a filtrelor variaza in functie de marca autoturismului si sunt recomandate de constructor.
In cazul uleiului de motor, aceste intervale sunt afisate pe tabloul de bord al autoturismului, fiind cuprinse intre 15 si 30 de mii de kilometri. Pentru cutia de viteze automata si manuala, inlocuirea uleiului se efectueaza de regula intre 90 si 120 de mii de kilometri, in cazul unui autoturism nou, urmand a se inlocui iar la fiecare 60 de mii de kilometri.

schimb-ulei-si-flitre-service-auto
CERE DEVIZ